Är du i KLIMAKTERIET?

Att vara i klimakteriet innebär att det är viktigt att ta hand om sig. Din kropp har kanske signalerat att den behöver extra stöd, men i hektiska vardagslivet har vi kanske inte lyssnat eller förstått HUR viktigt det är att lyssna på kroppens behov. Att vara medveten om och agera på signalerna är avgörande. Vi behöver lära om och lära nytt för att återställa balansen. Att enbart förlita sig på hormoner är oftast inte tillräckligt – det krävs en holistisk förståelse för att främja hälsa och välmående.

Eftersom vi har levt ett liv där vi inte har jobbat MED kroppen, börjar den protestera, vilket kan ge obehagliga symptom som ångest, PMS, nedstämdhet, håravfall, viktökning, hudproblem, torra slemhinnor, sömnproblem, sötsug mm. Det är dags att ändra kurs och börja lyssna på vad DIN kropp verkligen behöver, det är inte bara fråga om att ta hand om symptom när de uppstår. Det handlar om att förebygga och ge kroppen de verktyg den behöver för att fungera optimalt.

Vi har inte tänkt att vi behöver få i oss tillräckligt med vitaminer och mineraler, vi har ätit för att det är gott och för att vi är hungriga. Vi har inte druckit vatten för att våra celler behöver vatten, vi har druckit (vin, öl mm) för att det är gott och för att vi är törstiga. Vi har inte lärt oss hur vår kropp fungerar och hur vi kan stötta den för att den ska må så bra som möjligt, det är tyvärr så vårt system fungerar. Det hade underlättat att få den kunskapen när vi är unga.

Det fantastiska är att du själv kan göra mycket för att må bättre. Det handlar om att få kunskap om hur du kan stötta din kropp på bästa möjliga sätt.

Vad kan hjälpa dig? Här kommer några förslag:

  • Prioritera sömnen – se till att få minst 8 timmars sömn varje natt.
  • Inkludera protein i varje måltid, särskilt viktigt om du är vegan, och se till att få i dig rätt vitaminer och mineraler.
  • Du behöver vara i ljuset varje dag, titta upp mot himmelen, dock ej i solen
  • Tillbringa tid i naturen och gör regelbundna promenader
  • Du behöver lyfta vikter någon gång i veckan

If you dont feel well, you´re NOT well, ÄVEN om din läkare och dina blodsvar säger så. Fortsätt söka efter lösningar som passar just DIG och gör det som krävs för att må på topp.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg

Gaia Health - Hälsoterapeut | Lymfmassör

Boka tid!

Jag hjälper dig på plats, via telefon eller online när det gäller konsultation och coaching. Lymfmassage sker på plats. Boka mig på Bokadirekt.se

  • MÖLNDAL: Mån & Sön (Lilla Götafors, Götaforsliden 15)
  • GAMLESTADEN: Tis-Ons & Lör (Kristinedals Träningscenter, Byfogdegatan 4, vån 2)
  • LINDHOLMEN: Tor (PREHAB GBG, Lindholmspiren 3B)