Om Mig

Jag arbetar med grundorsakerna till olika besvär och balanserar till optimal hälsa.

Om Mig

Genom ett holistiskt synsätt strävar jag efter att skapa optimala förutsättningar för dig att förbättra och bibehålla din hälsa.

Jag kan hjälpa dig med:

Då jag är auktoriserad Hälso- och Livsstilsterapeut, Hälsostrateg, Coach och Lymfmassör arbetar jag med mental och fysisk hälsa och hur olika program kan hjälpa dig att må bättre och läka på olika sätt. Att må bättre som person ger mer energi, bättre hud, ökad prestationsförmåga, rikare socialt liv och för företag ger det dessutom hälsosammare medarbetare och arbetsplats. Utifrån en holistisk och funktionsmedicinsk syn med hela dig i fokus, skräddarsyr jag råd. Det innebär att jag arbetar med grundorsakerna till olika hälsobesvär, att balansera kroppen, inte bara dämpar symptomen, så att dina resultat blir bestående och du kan nå hållbar optimal hälsa. Att ta kontrollen över sin hälsa med individanpassad funktionsmedicin gäller för att optimera fysisk och psykisk prestation och även för att förebygga framtida ohälsa.

God hälsa är tillgänglig för var och en, alla har förmågan att må bättre. Jag vill hjälpa dig att uppnå det.

Min absoluta drivkraft är att mitt arbete är meningsfullt och att jag känner att jag har möjlighet att göra skillnad. Att arbeta med att stärka människor med stora utmaningar, fysiskt och psykiskt, både som coach, chef och ledare, har varit mitt yrke och passion de senaste elva åren. Jag har i flera år utbildat, coachat och hjälpt både unga och äldre med hälsa och jag har arbetat ideellt på BRIS sedan många år och stöttat barn och unga. Genom min egen resa, mina egna utmaningar med hälsan och mina erfarenheter har jag vuxit som människa – det är ett livslångt lärande.

Varmt välkommen att kontakta mig, för att se vad som passar just dig och din situation. Boka ett “Upptäckarsamtal” för att se hur jag arbetar och där jag beskriver hur du kan få en 360-graders strategi för din hälsa och hur kroppens system bättre kan arbeta tillsammans. Det är gratis och tar ca 30 minuter och görs oftast via telefon eller zoom.

Auktoriserad hälsoterapeut | Hälsostrateg | Kostrådgivare | Coach | Lymfmassör
Hälsa handlar om att ge din kropp det den behöver och samtidigt undviker du det som bryter ner den. Du kommer att må bättre, få bättre näringsstatus, bli uthålligare, starkare, friskare och få mer energi.
sign-pia-3
Pia Marengo

Metod och Program.

Genom ett holistiskt synsätt strävar jag efter att skapa optimala förutsättningar för dig att förbättra och bibehålla din hälsa. I Gaia Health program ingår olika metoder, verktyg och steg.

Coaching

Jag fokuserar på dig och dina behov! Med små steg når du dina mål.

Individ anpassade kost och näringsråd

Du får stöttning med upplägg och struktur för att hitta en hållbarhet i din hälsa. Planen är lätt att följa och lätt att hålla fast vid.

Kunskapspaket och onlinematerial

Du får tillgång till verktyg online efter dina behov.

Verktyg för att bibehålla hälsan

Verktygen är till för att du själv ska kunna hjälpa din kropp till självläkning.

Om Gaia

Gaia var i grekisk mytologi Moder jord. Själva ordet Gaia betyder 'mark', 'land', eller 'jorden'. Gaia var jordens, moderlighetens och fruktbarhetens gudinna.

Helt enkelt, Gaia är livet. Hon är allt, jordens själ. Hon är en gudinna som av allt att döma bebor planeten och erbjuder liv och näring. I de gamla civilisationerna var hon vördad som moder, fostrare och livgivare.

För grekerna var Gaia den ultimata gudinnan av rå, moderlig makt. I början var det kaos som väntade på att ta form. Det var då som Gaias ande anlände för att ge struktur åt det formlösa och jorden skapades.

Gaia-teorin, Gaia-paradigmet eller Gaia-principen, föreslår att levande organismer interagerar med sina oorganiska omgivningar på jorden för att bilda ett synergistiskt och självreglerande, komplext system som hjälper till att upprätthålla och vidmakthålla förutsättningarna för liv på planeten.

Vi tycker att ordet Gaia passar in på vårt koncept.
Tänk Om

Jag önskar att vården och vi som arbetar holistiskt kan arbeta ihop. Tänk vilka mirakel vi kunde göra!

Min dröm är att starta ett Friskhus och de dig den kunskap du behöver för att hålla dig frisk och genom små steg balansera din kropp så den kan följa sin rytm och självläka.

Friskhus – du kommer in på en holistisk check varje år, precis som du gör med din bil, även om du är frisk, där vi tittar på HELA dig och har du symptom tittar vi på vad grundorsaken är och stöttar din kropp så grundorsaken läker och därmed läker dina symptom.

OM du har symptom åtgärdar vi med medel som läker dig UTAN biverkningar. Vi tittar på din livsstil och berättar vad du själv kan göra, ger dig verktyg, för att underlätta för dig i din vardag. Så du mår bättre och har mer energi.

Vi är lösningsfokuserade och hittar lösningar som fungerar för just dig. Vi coachar dig i rätt riktning så du behåller hälsan.

Sjukhus – du kommer oftast in när du är sjuk, ibland väldigt sjuk. Det man ofta skulle göra är att ta prover på dig, kanske säga ”allt ser bra ut, du kan gå hem”. Men du mår inte alls bra och oroar dig.
Det man skulle göra är att titta på ETT organ och ge dig läkemedel för just det organet som DÄMPAR symptomen. Det har du kanske varit med om tidigare – dämpar du symptomen måste du komma tillbaka igen.
Det man INTE skulle göra är att ge dig verktyg för att underlätta för dig i din vardag och coacha dig i rätt riktning. Man skulle INTE tala om för dig hur du kan leva för att behålla hälsan.
Det man skulle göra är att ge dig läkemedel som GER dig biverkningar.

Vilket av dessa ”hus” skulle du föredra?
Varukorg

Gaia Health - Hälsoterapeut | Lymfmassör

Boka tid!

Jag hjälper dig på plats, via telefon eller online när det gäller konsultation och coaching. Lymfmassage sker på plats. Boka mig på Bokadirekt.se

  • MÖLNDAL: Mån & Sön (Lilla Götafors, Götaforsliden 15)
  • GAMLESTADEN: Tis-Ons & Lör (Kristinedals Träningscenter, Byfogdegatan 4, vån 2)
  • LINDHOLMEN: Tor (PREHAB GBG, Lindholmspiren 3B)