4 snabba tips

4 tips

Här kommer 4 snabba tips som jag tycker du kan testa nu när våren är här.

MCT-Olja

Har du provat MCT-Olja, så kallad kaprylsyra (Medium Chain Triglycerides)? Jag gillar den då den bla ger energi, den är effektiv för återhämtning, den gör dig mer uthållig och ökar din fettförbränning. Den håller dig mätt längre.

Du hittar MCT-Olja på www.barabramat.se eller Hälsokostbutiker.

OBS! Missa inte att du nu får rabatt på barabramat.se, läs här och utnyttja rabatten >>

Bär

Jag älskar bär! Blåbär, jordgubbar, lingon och björnbär, ja alla bär är supermat. De innehåller järn, magnesium, selen, zink, molybden, kalium, krom och kalcium, de innehåller dessutom omega 3, 6 och 9. De är mycket bra för din hjärna och förbättrar både koordinering och minne. De är effektiva mot alla sjukdomar med neurologiska symptom. Jordgubbar med basilika och lite lime är smaskologiskt!

Hummus

Hummus är en fantastisk uppfinning. Så gott att äta och bra mat att ha i kylen. Bara att ta fram till din matiga sallad, kanske lite sötpotatis från ugnen och där har du din lunch. Hummus går att göra på mycket. Kikärtor, vita bönor (olika bönor), linser, ärtor, rödbetor. I stort sett samma grundrecept med tahini, citron, olivolja, havssalt och lite peppar.

Skogen

Man har sett i en studie att de med ett nedsatt immunförsvar som gick ut och gick i skogen, 2 h varje dag under 3 dagar, stärkte sitt immunförsvar. NK-cellerna (mördarsceller) hade ökat i antal och i aktivitet och effekten fanns i kvar i mellan 1 vecka upp till en månad hos deltagarna. I kontrollgruppen hade man personer som genomförde samma aktivitet fast gick i en storstad, vilket inte gav en ökning av NK-celler.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg

Gaia Health - Hälsoterapeut | Lymfmassör

Boka tid!

Jag hjälper dig på plats, via telefon eller online när det gäller konsultation och coaching. Lymfmassage sker på plats. Boka mig på Bokadirekt.se

  • MÖLNDAL: Mån & Sön (Lilla Götafors, Götaforsliden 15)
  • GAMLESTADEN: Tis-Ons & Lör (Kristinedals Träningscenter, Byfogdegatan 4, vån 2)
  • LINDHOLMEN: Tor (PREHAB GBG, Lindholmspiren 3B)